Piratpartiet: Strul Med Valsedlar

Jag kanske är lite sent ute, men jag vill berätta för er min upplevelse med valsedels utdelningen för Piratpartiet i min kommun. Det gick för det mesta helt ok men var lite “strul” med den sista lokalen jag besökte. Det gick bra tillslut och valsedlarna låg framme som planerat. När jag var klar för dagen ringde jag Piratpartiets “Valsedels Jour” och de bad mig skicka iväg ett mejl till dem, det här skrev jag:

Hej

Mitt namn är Herr Blå och jag är glad att meddela att alla valsedlar för piratpartiet är nu utdelade i ********** distriktet. Allt har nästan gått bra, det jag menar med “nästan” är att det har varit lite strul med en specifik vallokal, den sista på min lista. Vallokalen jag menar är ********skolans matsal, och det gick såhär:

Jag började med att gå in i lokalen och pratade med den ansvarige för att fråga om det var OK om jag la fram valsedlarna och ge henne resten av bunten att ha som reserv, det var OK för alla andra lokaler och ansvariga, men inte just den här. Hon bad istället mig att lägga valsedlarna på bordet brevid henne och att hon skulle lägga fram dem själv, “alright” sa jag och gick ut. Jag blev lite misstänksam och bestämde mig för att stå och vänta i tio minuter för att sedan gå in igen och kolla om de var framme, de var dem inte. Då ställde jag mig framför hennes kollega och sa med en bestämd och monoton röst “Det har gått tio minuter nu, och valsedlarna är fortfarande inte framme, kan ni vara snäll att lägga fram dem?” Det verkade hjälpa och han (kollegan) reste sig upp och la fram sedlarna, på fel ställe, han la dem nämligen längst till höger, där kommunsedlarna ska ligga, dessutom tog han en alldeles för tjock bunt (den får max vara en centimeter). Efter att jag hade rättat hans fel så sa jag “Bra, då blir det inget mer med det här” och gick hem.

Jag var fortfarande lite misstänksam och bestämde mig för att komma tillbaka efter en timme, för att kolla om sedlarna ligger kvar. De gjorde dem.

Som du ser så var det lite strul med min sista lokal, men huvudsaken är ändå att alla sedlar är nu utdelade i **********.

MVH Herr Blå

Lite “strul”, men annars gick det bra :) Har du råkat ut för något liknande?

Be Sociable, Share!

    Published by

    admin

    Lovable, friendly and crazy 25-year-old-boy.