Lata Ungdomar och Tunnelseende Gamlingar

Ja, ni läste rätt. Titeln är “Lata Ungdomar och Tunnelseende Gamlingar”, och om ni inte förstår vad jag syftar på så är det att, som jag ser det, ungdomar idag är för “lata” för att engagera sig och förstå hur viktiga integritets frågorna är idag (jag kanske ska hålla tyst, eftersom jag själv klassas som “ungdom”). Precis som de “Tunnelseende gamlingarna” vägrar kolla utanför sin “tunnel” av politik (höger- eller vänstersväng).

Jag talar såklart om det fruktansvärda valresultatet Piratpartiet fick i år, jag har uttryckt mig i det här förut med ord som “ge inte upp” och “Sverige är inte redo” men nu är jag näst intill förbannad. Efter att jag har läst på lite extra om lagförslagen i detalj har min uppfattning om dem förstärkts, det här får absolut inte ske, men nu kommer det förmodligen att göra det. Grattis Sverige! Eran integritet har sjunkit med en nivå till. Det började med identifikation inrikes, fingeravtryck i samban med pass, och nu kan ni se fram emot en streckkod i nacken!

Som en liten referens på vad jag syftar på, har jag tagit med en paragraf från lagförslaget “Lag (2003:389) om elektronisk kommunikation”. Läs och gör er egen uppfattning:

19 a § För att inhämtning av signaler i elektronisk form enligt lagen (2008:717) om signalspaning i försvarsunderrättelseverksamhet skall kunna ske, är operatören som äger tråd i vilka signaler förs över Sveriges gräns skyldiga att överföra dessa till samverkanspunkter. Varje sådan operatör skall anmäla en eller flera samverkanspunkter till den myndighet som regeringen bestämmer. Regeringen eller, efter regeringens bemyndigande, tillsynsmyndigheten får meddela föreskrifter om samverkanspunkter. Samtliga operatörer som för signaler i tråd över Sveriges gräns skall till den myndighet som regeringen bestämmer lämna sådan information de innehar som gör det enklare att ta hand om signalerna. Samtliga operatörer skall utföra uppgifterna enligt första och andra stycket så att verksamheten inte röjs. Lag (2008:719).

Ni kan läsa hela lagförslaget här:  http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/20030389.htm

För att förenkla det lite för dig kära läsare tänker jag utmärka tre meningar för er och förklara vad de betyder.

  1. Skyldiga att överföra dessa till samverkanspunkter. – Den talar för sig själv
  2. Varje sådan operatör skall anmäla en eller flera samverkanspunkter till den myndighet som regeringen bestämmer. – Dvs. Skivbolag, Filmbolag etc
  3. Samtliga operatörer som för signaler i tråd över Sveriges gräns skall till den myndighet som regeringen bestämmer lämna sådan information de innehar som gör det enklare att ta hand om signalerna. – Med andra ord, Överlämna uppgifter.

Åter igen, grattis Sverige, från och med den första Januari 2011 så är allt du läst här verklighet. Och det värsta är att alla de nu sittande riksdagspartierna är för lagförslaget.

//Peppoj

Be Sociable, Share!

    Published by

    admin

    Lovable, friendly and crazy 25-year-old-boy.